Jouw bedrijf veilig met G4S

Verplichte veiligheidsmaatregelen

Als ondernemer ben je verplicht om veiligheidsmaatregelen te treffen bij je bedrijf; G4S is een bekend bedrijf wat hierbij helpt. De overheid heeft het verplicht gesteld aan bedrijven om voor veiligheid op de werkvloer te zorgen. Er worden eisen gesteld aan brandblus apparatuur en aan vluchthulpmiddelen voor als de nood aan de man is. Er wordt streng op toegezien dat bedrijven deze maatregelen treffen en dat is niet zonder reden.

Een brand met grote gevolgen

Wie het nieuws volgt hoort het geregeld; bij een groot bedrijf breekt ergens in een bedrijfsruimte brand uit. De personeelsleden weten niet precies wat ze moeten doen waardoor de brand zich steeds wat verder kan uitbreiden. Uiteindelijk slaan de wolken giftig gas naar buiten toe waardoor de omgeving moet worden geëvacueerd. Het zijn de gevolgen van een falend veiligheidsbeleid. De overheid wil dit soort incidenten terugdringen. Daarom is het niet alleen een verplichting dat er apparatuur aanwezig is maar ook dat er voldoende personeel BHV geschoold is. Er moet immers snel en accuraat worden ingegrepen als het nodig is.

Materialen en trainingen

Brandblusapparatuur kan worden geleverd maar het personeel moet ook weten hoe ermee moet worden omgegaan. Daarom is het goed om te kiezen voor een alles in één leverancier. We hebben het hier over een bedrijf wat niet alleen de apparatuur levert maar ook BHV cursussen geeft. Hierdoor leert het personeel wat er moet gebeuren bij een brand of bij een persoonlijk ongeval op de werkvloer. Door het inschakelen van één leverancier ontstaat er een overzichtelijke situatie waar niet alleen het personeel maar ook de omwonenden van het bedrijf de vruchten van plukken. De cursussen BHV worden niet alleen op onderwijslocaties gegeven; ze vinden ook op de werkvloer plaats wanneer er van een heel specifieke situatie sprake is.