Advocaat nodig; kies je een stagiaire, een allrounder of een specialist?

Het kiezen van de juiste advocaat is niet makkelijk. Er zijn verscheidene professionals die hun diensten aanbieden en elk claimen ze de beste te zijn. Heb je echter een advocatenkantoor Breda nodig, dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk worden verdedigd. Jouw toekomst staat op het spel en je moet vertrouwen hebben in deze persoon jou op de beste manier te kunnen representeren. Maar welk type advocaat kies je?

Een stagiaire

In sommige ongecompliceerde zaken kan een stagiaire een goed idee zijn. Deze is in de leer bij een ervaren advocaat die hem of haar intensief begeleidt. Daarnaast willen stagiaires graag leren, doen ze uitermate hun best om te presteren en carrière te maken, en hebben ze soms een frisse kijk op dingen. En ook niet onbelangrijk: het uurtarief van een stagiaire is aanzienlijk lager dan dat van een volledige advocaat.

Een allrounder

Als jouw zaak niet al te complex is, maar je zoekt toch liever iemand met ervaring, dan kun je overwegen een allround advocaat aan te nemen. Deze hebben voldoende zaken meegemaakt om je goed te kunnen verdedigen, maar vragen niet de hoofdprijs zoals specialisten dat terecht wel doen. Een allrounder weet een beetje van alles, wat in ongecompliceerde zaken zeker geen slechte eigenschap is.

Een specialist

Is jouw zaak complex en hebben er weinig soortgelijke zaken plaatsgevonden, dan kan een specialist soms een betere keuze zijn. Hier betaal je meer voor, maar je weet dan zeker dat je iemand aanneemt die jou het beste kan verdedigen. Controleer wel of de advocaat lid is van een specialistenvereniging. Deze verenigingen hanteren namelijk erg strenge toelatingseisen en geven je een garantie van de kwaliteit van het werk van de advocaat en de ervaring. De beste advocaat voor jou hangt dus af van het soort zaak waar je deze vakman voor nodig hebt.